Technologie a materiály pro stříkané izolace Purteco

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Společnost ASTECO, přední dodavatel stříkací techniky, již řadu let dodává technologie GRACO REACTOR pro stříkané izolace, provádí kompletní vestavby dle potřeb zákazníka, zajišťuje záruční a pozáruční servis a organizuje školení pro certifikované aplikátory.

Oblíbeným modelem je zařízení GRACO REACTOR A-25 s výkonným pneumatickým motorem, který zajišťuje plynulý chod a vysoký výkon pro aplikace stříkaných PUR pěn. Zařízení se dodává včetně
podávacích čerpadel materiálu z 200l sudů, pneumatického míchadla na míchání složky polyolu, směšovací pistole Fusion PC s inovovaným kazetovým systémem a s vyhřívanými materiálovými hadicemi o délce 48 m (s možností prodloužení až na 63 m).

ASTECO nyní otevírá novou divizi pro izolatéry a firmy zabývající se stříkanými izolacemi pod názvem PURTECO. Jedná se o kompletní nabídku polyuretanových pěn nové generace používaných ve stavebnictví a průmyslu. Zahrnuje jak polyuretanové pěny s otevřenou, tak také s uzavřenou strukturou buněk. Vysoké technické parametry materiálů, jako je rozsah hustot pěn, jeden z nejlepších parametrů vydatnosti pěn na trhu, a vynikající koeficient vedení tepla, uspokojí i ty nejnáročnější zákazníky.

Zhotovitelé kladou důraz na snadnou aplikaci, vysokou kvalitu a účinnost výrobku a také na velmi dobrou rozměrovou stálost. Pěny PURTECO jsou vyzrálé za pár minut, rovnoměrně se nakládají a najednou lze nanášet vrstvu o tloušťce až 25 cm. Jsou bez zápachu, nehořlavé a bez freonů.

PUR pěny s otevřenými buňkami se vyznačují vysokou propustností vzduchu, nízkou hmotností a nízkou tepelnou vodivostí. Díky své lehkosti a dobrým izolačním parametrům se skvěle hodí k zateplení podkroví a jiných stavebních konstrukcí.

Přečtěte si:  Jak vypadala a co uměla historická stříkací zařízení Storch

PURTECO PSO 6 je dvousložkový polyuretanový systém s třídou požární odolnosti E. Jeho součinitel tepelné vodivosti je 0,037 W/m.K. Dobře se osvědčuje pro tepelnou izolaci podkroví, stěn a stropů. Precizně vyplní i malá místa ve stříkaných plochách a zároveň zajistí vynikající tepelnou a akustickou izolaci.

PURTECO PSO 7 je účinná polyuretanová pěna s otevřenými buňkami s koeficientem tepelné vodivosti 0,0369–0,0380 W/m.K a je ideální pro izolaci podkroví. Umožňuje najednou nanést vrstvu pěny o tloušťce až 25 cm. Poskytuje vysokou tepelnou a zvukovou izolaci. Třída požární odolnosti F. Její výhodou oproti jiným pěnám je, že je bez zápachu, rychle se aplikuje, má vynikající výtěžnost a velmi dobrý vizuální efekt.

PUR pěny s uzavřenými buňkami jsou těžší a odolnější vůči mechanickému poškození. Uzavřená buněčná struktura zabraňuje prostupu par a zajišťuje těsnou izolaci. Tento typ pěny se používá nejen k zateplení budov, ale také různých typů podlah, základů, střech a bazénů. Díky vysoké odolnosti vůči povětrnostním vlivům je možné jej s úspěchem použít i v exteriéru.

PURTECO PSC 35 má vysokou hustotu ±33 ~ 36 kg/m³. Přesně vyplní volná místa na stříkané ploše. Materiál je odolný vůči nepříznivým povětrnostním vlivům. Jeho součinitel tepelné vodivosti je 0,025–0,028 W/m.K. Tato pěna byla vytvořena pro interiérové aplikace ve stavebnictví, zemědělství a průmyslu, např. na stěny, stropy a podlahy.

PURTECO PSC 50 je nejnovější dvousložkový polyuretanový systém určený pro vnější zateplení na tzv. obrácených střechách nebo pro izolaci průmyslových střech. Vyznačuje se vynikajícím součinitelem tepelné vodivosti 0,028–0,030 W/m.K.

Přečtěte si:  STORCH AIRLESS ST850 - nové univerzální zařízení pro výkonné nanášení barev

Pěny PURTECO se s úspěchem používají při zateplování podkroví, stropů a základů rodinných domů, farem, skladů, ale i komerčních a průmyslových objektů. Výhodou polyuretanů je, že je lze použít i do velmi členitých konstrukcí, kde nelze použít klasické způsoby tepelné izolace.

Více informací získáte na webových stánkách dodavatele.

www.purteco.cz

Share.

About Author

Comments are closed.