KEIM SECCOPOR – omítka regulující vlhkost

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Stavební objekty jsou silně vystaveny vlivům prostředí, což může vést k závažným poškozením. Vlhkost se dostává do zdiva a transportuje případné rozpustné soli. Působení vlhkosti a solí se na povrchu projevuje ve formě skvrn, výkvětů a odprýskáváním nátěru nebo omítky.

Systém KEIM SECCOPOR® najde využití všude tam, kde je třeba regulovat vlhkost v místnosti a vyhnout se kondenzované vodě, používá se i v exteriéru. Systém SECCOPOR® je vynikající pro použití na vlhkém zdivu, například po škodách způsobených povodněmi. Maximálně podporuje vysychání, jelikož neobsahuje hydrofobizaci k odpuzování vody.

Původní stav omítky (nahoře) a po aplikaci KEIM SECCOPOR®.

K vlastnostem materiálu patří jedinečné chování během vysychání z důvodu specifické geometrie pórů a extrémně vysoké difuzivity. Mezi jednotlivými kroky zpracování jsou krátké prostoje, což umožňuje významné zkrácení stavebního procesu.

Spodní vrstva omítky se provede omítkou KEIM SECCOPOR®- -GROSSO. Po následném zdrsnění se může již následující den nanášet, strukturovat, filcovat. Pro následné nátěry se doporučují u vnitřního použití barvy KEIM Ecosil-ME nebo KEIM Biosil. Pro venkovní použití je vhodné použít naředěný KEIM Soldalit či KEIM Soldalit-Arte.

KEIM SECCOPOR®-GROSSO

KEIM SECCOPOR®-GROSSO je speciální, kapilárně aktivní omítka bez hydrofobizace s obzvláště
dobrým transportem a vynikající regulací vlhkosti.

Slouží k obnově a rychlému vyschnutí zdí zatížených vlhkostí v oblastech, které nejsou zvětralé – v interiéru i exteriéru. Obzvlášť vhodná je pro vlhké sklepní prostory, po zátopách, v historických budovách, starých objektech atd. Používá se též k regulaci vlhkosti ve vlhkých místnostech jako prevence napadení plísní. Zrnitost omítky je 2 mm.

Přečtěte si:  Systém BARLET pro dokonalou fasádu každého domu

KEIM SECCOPOR®-FINO

KEIM SECCOPOR®-FINO je speciální jemná omítka bez hydrofobizace s obzvláště dobrým transportem vlhkosti a vynikající regulací vlhkosti.

KEIM SECCOPOR®-FINO slouží jako vrchní omítka v kombinaci s KEIM SECCOPOR®- -GROSSO k obnově a rychlému vyschnutí zdí zatížených vlhkostí v oblastech, které nejsou zvětralé. Zrnitost omítky je 0,6 mm.

www.KEIM.com

Share.

About Author

Comments are closed.