Dřevěné fasádní profily v nabídce Asko a.s.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dřevěné fasády představují návrat k dávno vyzkoušenému modelu. Modelu, který má řadu výhod. Dřevěná fasáda zajistí elegantní a atraktivní vzhled domu. Stavbě dodá na jedinečnosti a originalitě. Dřevo je navíc nadčasový materiál, který lze dobře kombinovat s většinou aktuálních materiálů.

Dřevěná fasáda vynikne v kombinaci s čistou a hladkou omítkou, ale i s kamenem, hezky se doplňuje s betonem nebo se sklem. Díky dřevěnému obkladu je fasáda budovy provětrávaná a je zajištěna i termoregulace. Dřevěná fasáda v létě dům ochlazuje a vytváří příjemný chládek, v zimě naopak účinně izoluje a nenechává unikat tepelnou energii ven. Správným výběrem dřeviny a pravidelnou péčí si přírodní dřevo dlouho zachová nejen svůj vzhled, ale i vlastnosti.

V nabídce ASKO a.s. najdete fasádní profily v řadě provedení. Vybírat lze z evropských i exotických dřevin. Sibiřský modřín je oblíbený dlouhodobě. Pochází z oblasti Sibiře, odolává mimořádným teplotním výkyvům až do –50 °C. Pomalý růst a husté letokruhy dodávají dřevině výbornou mechanickou odolnost. Má světle žluté až načervenalé zbarvení. Hustota dřeva: 630–680 kg/m³.

V letošním roce je nabídka profilů rozšířená o „Z“ profil.

Skandinávská borovice je žádaná pro svoji vyšší odolnost a menší nároky na údržbu. Prochází speciální tepelnou úpravou v rozmezí 200–215 °C, jež výrazně zlepšuje vlastnosti dřeva. V průběhu tepelného procesu jsou zničeny prakticky všechny biologické látky. Díky termo úpravě téměř nedochází k rozměrovým změnám, dřevo nenapadají škůdci ani dřevokazné houby. Thermowood není odolný proti UV záření, které časem způsobuje jeho zašednutí. Pokud chceme šednutí oddálit, musíme používat doporučené ošetření (transparentní nebo s pigmentem). Hustota dřeva: 440–470 kg/m3.

Přečtěte si:  Fasádní nátěrové hmoty Zero

Accoya Accoya® patří mezi jedinečné materiály s minimálními nároky na údržbu. Reprezentuje modifikované dřevo s mimořádnými vlastnostmi, jako je rozměrová stálost, odolnost a opracovatelnost. Tyto vlastnosti se shodují s vlastnostmi nejtrvanlivějších tropických dřevin a v mnoha ohledech je překonávají. Dřevo Accoya® se rychle stává materiálem oblíbeným pro fasády a lze ho použít prakticky pro cokoliv. Hustota dřeva: 520 kg/m3. Garance životnosti 50 let.

www.asko-as.cz/drevene-fasady/

Share.

About Author

Comments are closed.