PODLAHY Profi 2022/01

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

VÁŽENÍ ČTENÁŘI,

před lety jsem pobývala v Káhiře a v jejím okolí jsem viděla zavlažovací kanály, jejichž souvislý povrch tvořily plastové lahve a jiný odpad. Odtud se posouval do Nilu a dál do moře. A není to jen problém této řeky, podobně se to děje na mnoha místech na Zemi. Upozornit na to chce španělský výrobce koberců GAN, který v rámci projektu Plastic Rivers dává prostor designérům, aby recyklovali nejrůznější materiály, které v řekách nacházejí, a seznamovali svět s touto ekologickou hrozbou. První koberec vznikl v Indii, odkazuje na posvátnou a zaneřáděnou Gangu, a jak vypadá, se můžete podívat v rubrice Design. Jsme samozřejmě v době, kdy plasty a další „moderní materiály“ nelze jen tak snadno ze života vyřadit, ale určitě se dá aspoň malým dílem přispět k rovnováze využíváním materiálů tradičních, k nimž patří bezesporu dřevo.

V rubrice Profi téma se jím zabýváme z praktického hlediska a představujeme i novinky na našem trhu. Že se věci dají dělat i jinak, ukazuje také realizace dřevostavby s dřevěnou podlahovinou a zateplením ovčí vlnou v rubrice Stavba. V takto velkém rozměru to jistě není přístup pro každého, ale stačí začít třeba tím, aby plasty končily tam, kde mají aspoň šanci na druhý život…

Přeji vám krásné nadcházející jaro a příjemné čtení.

JANA KOMÁRKOVÁ, ŠÉFREDAKTORKA


Více se dozvíte v tištěném vydání časopisu PODLAHY Profi, který si můžete předplatit na 1 rok / 6 vydání za 400 Kč a budete ho pravidelně dostávat do vaší poštovní schránky.

OBJEDNÁNÍ PŘEDPLATNÉHO

  • SMS na číslo: + 420 776 272 149 ve tvaru: název časopisu, jméno, příjmení, ulice, číslo popisné, PSČ, město
  • e-mailem: marketa@iproffi.cz

ČASOPIS V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ

Časopis PODLAHY Profi můžete číst také v elektronické podobě na svých mobilních zařízeních a počítačích.  Prostřednictvím Alza Media si můžete zakoupit jednotlivé číslo či objednat půlroční nebo roční předplatné.  Aktuální vydání je po zaplacení k dispozici ihned ke čtení.

Koupit elektronickou verzi PODLAHY Profi;

Share.

About Author

Comments are closed.