Nové senzorové armatury Schell Modus E a Modus Trend E pro veřejné sanitární místnosti

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ve veřejných sanitárních prostorech jsou bezkontaktní senzorové armatury jedním z nejlepších opatření pro ochranu zdraví. Armatury ve veřejném prostoru by navíc měly být konstruovány natolik odolně, aby odolaly případnému vandalismu a byla tak zajištěna jejich dlouholetá životnost. Elektronické armatury SCHELL Modus E toto naplňují bezezbytku a díky tomu jsou ideální pro použití ve veřejných sanitárních prostorech s náročným každodenním provozem. Armatury Modus byly vyvinuty právě proto, aby vyhověly extrémně vysokým hygienickým požadavkům dnešní doby, a přitom byly pro projektanty a stavitele finančně dostupné.

Nová produktová řada zahrnuje designovější umyvadlové i nástěnné armatury „Modus E“ a také standardní umyvadlové armatury „Modus Trend E“. Všechny produkty jsou spouštěny bezkontaktně pomocí spolehlivého infračerveného ovládání. Robustní konstrukce armatury je také chráněna proti záměrnému zablokování infračerveného senzoru (např. žvýkačkou). Po nepřetržitém toku vody max. 60 sekund se průtok vody automaticky zastaví, čímž je zabráněno plýtvání vodou.

Vysoká míra bezpečnosti je garantována také, pokud jde o hygienu pitné vody. Všechny armatury „Modus E“ dodržují nároky na kvalitu pitné vody díky programu pravidelného hygienického proplachu. Ten probíhá automaticky nejpozději 24 hodin po posledním použití.

Varianty pro konkrétní možnosti použití

Umyvadlové armatury „Modus E“ směšovací mají integrované uzavření přívodu horké vody, které může aktivovat správce sanitárních prostor či budovy. Cílem tohoto opatření je samozřejmě znatelná úspora energie i případná ochrana proti opaření. Všechny verze umyvadlových baterií jsou dodávány ve variantách pro síťový i bateriový provoz. Nástěnné armatury jsou k dispozici ve dvou různých délkách (187 mm a 230 mm). Všechny armatury v nové řadě umyvadlových armatur mají tichý chod.

Protože elektronické umyvadlové armatury „Modus E“ výrazně šetří vodu a energii, mohou vyhovět nárokům na ekologickou certifikaci budov podle BREAAM a LEED. Schell pro tyto případy navíc nabízí perlátory, které ve srovnání se stávajícími úspornými 3 l perlátory, zaručují průtok pouze 1,33 l, a to při zachování veškerého komfortu při umývání rukou.

www.schell.eu

Share.

About Author

Comments are closed.