Sportovní podlahy Gerflor Taraflex pro všechny úrovně cvičení

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Společnost Gerflor je díky značce Taraflex™ specialistou na sportovní podlahy z PVC už od roku 1947. Odborné znalosti a zkušenosti odráží šíře a kvalita sortimentu určeného pro všechny úrovně cvičení, pro nejlepší výkon, pohodlí, ale také bezpečí uživatelů. Potvrzuje to i nedávná realizace v Národním tréninkovém centru stolního tenisu v Havířově.

Nové centrum vyrostlo v Havířově-Šumbarku. Svými parametry je srovnatelné s nejmodernějšími sportovními zařízeními pro národní centra stolního tenisu v Evropě. Plocha sportovišť je 2000 m2 a je možno na ni rozmístit až 32 stolů na stolní tenis. Zázemí pro sportovce nabízí dalších 1500 m2. Jde zároveň o největší specializovanou halu na stolní tenis v zemi. Centrum navíc nabízí i možnost sportování pro veřejnost. Má florbalové hřiště, je zde možnost hrát tenis, badminton a řadu dalších halových sportů. Pandemická situace bohužel využití sportoviště zbrzdila, ale nyní už lze na více než 2000 m2 podlah Gerflor Taraflex opět trénovat a organizátoři také chystají soutěže a turnaje. To vše na podlahách, které nejenže upoutají na první pohled výraznou barevností, ale které navíc chrání sportovce před vznikem různých kloubních zranění a zároveň jim poskytují komfort pro předvedení těch nejlepších sportovních výkonů.

Kampus Neředín FTK UP Olomouc s podlahami Gerflor

Fakulta tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci-Neředíně prošla zásadní modernizací a podlahoviny Gerflor při tom nemohly chybět. Nový komplex zvaný Kampus Neředín se skládá z části nově postavené a také ze zrekonstruovaných objektů. Základním účelem staveb je výzkum se sportovně-medicínským využitím ve spojení s procesem výuky. Spojovací koridor mezi stavbami tvoří zároveň hlavní vstupní objekt do komplexu, v němž se nachází bazén, prostorná tělocvična, gymnastický sál, lezecké stěny, lyžařský trenažér, prototypové dílny nebo testovací laboratoře Centra kinantropologického výzkumu, které se zabývá studiem lidského pohybu. V nových prostorách budou jeho zaměstnanci i studenti zkoumat problematiku biomechanických, fyziologických, psychologických a dalších aspektů sportu, budou také například pracovat na vývoji sportovních či rehabilitačních pomůcek.

Přečtěte si:  Samovyrovnávací PVC Alltex od Gerfloru

Společnost Gerflor do projektu dodala:

  • zátěžové podlahy Taralay Premium Compact 1400 m²,
  • sportovní podlahy Taraflex M Evolution 280 m²,
  • ochranné prvky pro stěny SPM Decochoc 180 m² a rohy SPM Profila 30 150 bm.

www.gerflor.cz
Foto: archiv Gerflor CZ

Share.

About Author

Comments are closed.