BARVY Profi 2021/05

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vážení čtenáři,

vydání časopisu Barvy Profi 5 má dvě základní polohy. První z nich je exaktně odborná, zaměřená na povrchové úpravy kovů. Týká se jich především článek Plniva, vlastnosti a jejich aplikace pro optimalizaci antikorozních nátěrových hmot Andréy Kalendové a Miroslava Kohla z Fakulty chemicko-technologické Univerzity Pardubice, který se těmito látkami důležitými pro kvalitu povrchových úprav kovů podrobně zabývá. V následném přehledu představujeme i nové materiály určené na tyto povrchy od jednotlivých firem. Do odborné praxe nás pak zavedou témata věnovaná například nátěrům dveří nebo první část nového seriálu o stavebních vadách, které často ovlivňují i výslednou podobu povrchových úprav stavby.

Druhá „tvář“ tohoto čísla se trochu vznáší nad těmito tématy – je méně uchopitelná a vytváří spojnici směrem k trendům a umění. Dozvíte se například, jak vzniká trendový odstín – „barva roku“ ve společnosti Pantone™, nebo v článku Ing. Ivana Vaněčka zjistíte, jak a proč se barvy jmenují a jak se jejich pojmenování vyvíjela. Ukážeme si také přesahy povrchových úprav k umění, jímž je cyklus nástěnných maleb, muralů na různých místech Prahy, nebo to, jak malířka pro tvorbu svých obrazů vyměnila klasické barvy za průmyslové pastovité omítky.

Přeji vám barevné babí léto a příjemné čtení.

JANA KOMÁRKOVÁ, ŠÉFREDAKTORKA


Více se dozvíte v tištěném vydání časopisu BARVY Profi, který si můžete předplatit na 1 rok / 6 vydání za 315 Kč a budete ho pravidelně dostávat do vaší poštovní schránky.

OBJEDNÁNÍ PŘEDPLATNÉHO

  • SMS na číslo: + 420 776 272 149 ve tvaru: název časopisu, jméno, příjmení, ulice, číslo popisné, PSČ, město
  • e-mailem: marketa@iproffi.cz

ČASOPIS V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ

Časopis BARVY Profi můžete číst také v elektronické podobě na svých mobilních zařízeních a počítačích.  Prostřednictvím Alza Media si můžete zakoupit jednotlivé číslo či objednat půlroční nebo roční předplatné.  Aktuální vydání je po zaplacení k dispozici ihned ke čtení.

Koupit elektronickou verzi BARVY Profi

Share.

About Author

Comments are closed.