Minerální barvy Keim, pro moderní zdravé interiéry

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Odhaduje se, že většina lidí tráví ve vnitřních prostorách až 90 % svého času. Klima panující v obytných místnostech má tedy zásadní vliv na naše zdraví a na to, jak se celkově cítíme.

Zdravé, příjemné, hygienické

Některé nátěry v interiérech mohou za určitých okolností naše zdraví dokonce ohrožovat. Emise uvolňované z nástěnných barev, například z fungicidů, ředidel a dalších těkavých organických sloučenin (VOC), mohou znečišťovat ovzduší v místnostech často i řadu měsíců po nátěru.

To však neplatí pro stěny natřené silikátovými barvami KEIM. Systémy vnitřních barev KEIM se totiž vyznačují vynikajícími vlastnostmi z hlediska hygieny staveb, neobsahují konzervační prostředky, změkčovadla ani rozpouštědla, a výborně se proto hodí pro citlivé osoby, zvláště pro děti a alergiky. Podstatným kritériem zdravé vnitřní barvy je například difuzní propustnost. Tu určuje propustnost nátěrové vrstvy pro plyny, třeba pro vodní páru. Vnitřní barvy KEIM jsou extrémně propustné, protože jejich struktura je na rozdíl od kompaktních disperzních barev mikroporézní. Stěny natřené barvami KEIM tak mohou „dýchat“ a zůstávají i při vysoké vlhkosti na povrchu suché – a to je základní podmínka pro zdravé vnitřní klima.

Praktické a hospodárné

Vynikající vlastnosti interiérových barev KEIM přinášejí nejen praktický užitek, ale i nezanedbatelné finanční úspory. Barvy jsou otěruvzdorné a mají vysokou kryvost. Vynikají skvělou stálobarevností, „nežloutnou“ a pro případné další přenátěry není třeba stávající barvu mechanicky odstraňovat.

Přirozené, minerální, bezpečné

Vnitřní barvy KEIM neobsahují pesticidy, rozpouštědla, konzervační látky ani změkčovadla; díky tomu z nich nemohou unikat vůbec žádné škodlivé emise. Alkalická minerální struktura silikátových vnitřních barev KEIM přirozeně působí proti plísním, takže je zbytečné přidávat hygienicky pochybné fungicidy – to je nesmírná výhoda hlavně pro citlivé osoby, děti nebo alergiky. Maximální bezpečnost zaručuje i nehořlavost těchto barev: v případě požáru nátěry nevzplanou ani – což je ještě důležitější – nevydávají žádné toxické spaliny.

Přečtěte si:  KEIM STUCASOL® - sol-silikátová šlechtěná omítka na etics

Ekologické, krásné, kreativní

Vedle výše uvedených přirozených vlastností a z nich plynoucích výhod vykazují vnitřní barvy KEIM i vynikající ekologickou bilanci a bezpečnost, kterou dokládají četné nezávislé atesty.

Neméně působivé jsou estetické kvality silikátových vnitřních barev KEIM. Jejich minerálně matný vzhled vytváří v každém prostoru velmi příjemné prostředí.

Vnitřní barvy KEIM se dodávají ve více než 200 standardních a mnoha speciálních odstínech, okouzlí svou brilantní barevností, nechybí například ani metalické odstíny. Produkty KEIM se ideálně hodí i pro náročné výtvarné techniky, jako například lazury, jež vytvářejí individuální, nezaměnitelnou atmosféru.


KEIM se již dlouhá desetiletí věnuje vývoji a výrobě produktů pro zdravé bydlení v celém jejich životním cyklu. Vše je založeno na principu prokřemenění: silikátové pojivo vytváří pevné spojení s podkladem, a přitom zůstává vysoce difuzně otevřené pro vodní páru.

Tento geniální princip vynalezl a uvedl na trh badatel A. W. Keim už v roce 1878. V následujících desetiletích se značka KEIM stala synonymem minerálních barev a celosvětovou špičkou v oboru.

Se zodpovědností za životní prostředí i budoucí generace společnost stále vyvíjí a vyrábí minerální produkty a systémy, které splňují vysoké nároky na trvalou udržitelnost.


Stěžejní interiérové barvy Keim

  • KEIM Biosil® je barva ohodnocená značkou kvality „natureplus“. Je bezemisní a vysoce paropropustný, podporuje zdravé klima v místnosti a skvěle vyhovuje citlivým osobám, jako jsou děti a alergici.
  • KEIM Innotop® je hotová vnitřní barva na sol-silikátové bázi pro všechny obvyklé povrchy, ať už se jedná o nové nátěry nebo renovace.
  • KEIM Optil® je silikátová barva pro náročné barevné úpravy interiérů. Nabízí široké možnosti kreativního ztvárnění, okouzlí jedinečnou optikou, proměnlivou podle dopadajícího světla.
Přečtěte si:  KEIM Innotop® – zážitek z barvy

www.keim.com

Share.

About Author

Comments are closed.