HET SOLDECOL RODEXOL – 2v1, konvertor rzi a adhezní můstek na zinkované povrchy

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Konvertor rzi je primárně určen k chemické stabilizaci koroze železných povrchů a vytvoření pružné ochranné vrstvy. Výrobek je alternativou k mechanickému čištění povrchu, které není v některých případech možné provádět. Nátěrový film je vhodným podkladem pro následné vrstvy nátěrového systému. Doporučeným vrchním nátěrem je např. SOLDECOL PUR SG. Při této kombinaci se docílí silného ochranného efektu ve vnitřním i venkovním prostředí. Typickým použitím jsou údržbové systémy ve stavebnictví, průmyslu, dále hobby aplikace při renovacích starých kovových předmětů, dopravních prostředků, klempířských prvků atd.

Druhou funkcí výrobku je jeho použití jako adhezního můstku na zinkované typy povrchů, případně zinkované povrchy lokálně zasažené korozí včetně zbytků původních přilnavých nátěrových systémů (tzn. univerzální sjednocující nátěr). Použití nachází i v prvovýrobě a při speciálních aplikacích, u kterých není možné tryskání, nebo pro zajištění lepších adhezních parametrů.

Alternativně lze výrobek použít samostatně na korozí zasažených površích jako uzavírací a stabilizující vrstvu s dekorační funkcí (vytvoření černé pololesklé „patiny“). V tomto případě se však předpokládá pouze interiérové použití. Odstín je polotransparentní. Po reakci s korozí, částečně i železem, vytváří tmavý až černý, místy nafialovělý film. Vydatnost se pohybuje okolo 13 m²/l v jedné vrstvě (30 μm DFT, beze ztrát). Nanáší se štětcem nebo válečkem. Dodává se v baleních 0,5 a 3 l.

www.het.cz

 

Přečtěte si:  Vitex - interiérové ekologické a protiplísňové barvy
Share.

About Author

Comments are closed.