Mako color: základové spreje a plniče SprayMax

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Opravy laků nemusejí být drahý a složitý proces, pokud se na ně jde chytře. Společnost mako color proto zařadila do sortimentu výrobky řady SprayMax, které jsou schopné ve spreji nahradit práci lakovny, a výrazně tak zjednodušit a zlevnit opravy poškození laků malých a středních rozsahů. Tento druh oprav je znám pod pojmem „spot-repair“, případně „smart-repair“. Jedná se o opravu poškozeného místa a jeho okolí. Výrobky SprayMax jsou profesionální barvy a laky ve spreji, které umožňují jednoduchou a rychlou opravu laku na profesionální úrovni a pro zákazníka za atraktivní ceny.

Zaměřme se nyní na speciální a zajímavé produkty. Mezi základovými spreji vyniká SprayMax 1k ALLGRUD – základový sprej pro všechny povrchy (0006690102). Jedná se o jednosložkový základový sprej na bázi umělých pryskyřic vyznačující se vynikající přilnavostí a univerzálností v použití. Za zmínění stojí i jeho dlouhodobé antikorozní vlastnosti. Mezi další důležité přednosti patří rychlé schnutí, voděodolnost a odolnost teplotám do 180 °C. Sprej je možné použít na kov, pozinkované kovy, zinek, lehké a barevné kovy, neželezné kovy, ale i tvrdé PVC nebo duroplastické umělé hmoty.

Dalším produktem vhodným pro „spot-repair“ opravy je dvousložkový epoxidový základ (0006690151). Sprej na bázi rozpouštědlových epoxidových pryskyřic je vysoce kvalitní základ s vysokou přilnavostí na epoxidové bázi. Poskytuje zvýšenou ochranu železu, oceli, zinku, mědi, pozinkovaným plochám, hliníku a ostatním neželezným kovům, obkladům, polyesterovým hmotám a tvrdému PVC. Díky speciální patroně s tužidlem je nástřik dvousložkový, a tudíž odolnější než nástřik běžným jednosložkovým základovým sprejem, a proto je možné využít tento sprej pro opravy i v takových situacích, které vyžadují tu nejvyšší kvalitu.

Přečtěte si:  Barvy ve spreji pro povrchovou úpravu kovů od mako color s.r.o.

Pro dosažení perfektního finálního výsledku lakování je nutné použít plniče, sloužící k vyplnění drobných rýh v laku, které po přebroušení vytvoří perfektně hladký povrch pro krycí lak. V rámci řady SprayMax je dostupný široký sortiment plničů a základových plničů, a to jak jedno- tak i dvousložkových.

Za zmínku jistě stojí univerzální jednosložkový základový plnič SprayMax (0006680411) vyznačující se vysokou plnicí schopností, rychlým zasycháním, výbornou odolností vůči korozi, ale hlavně stabilitou nástřiku. Jako základový plnič je možné ho nanášet přímo na ocel, pozinkovanou ocel, hliník a některé umělé hmoty. Při nástřiku na železné kovy oceníte jeho odolnost vůči korozi. Po přebroušení je možné provádět nástřik všemi běžnými rozpouštědlovými i vodou ředitelnými laky.

Řada SprayMax nabízí i trojici jednosložkových akrylátových plničů (0006680280, …281, …282) s dobrou odolností, rychlým schnutím a vynikající brousitelností zasucha. I tyto tři výrobky jsou vhodné pro „spot-repair“ a jsou použitelné jak na ocel, pozinkovanou ocel, hliník, tak i na různé plastové povrchy. Spreje se vyznačují vysokou plnicí schopností a lze je přelakovat všemi běžnými jednosložkovými a dvousložkovými krycími laky. Příjemným vylepšením je tryska s variátorem, díky které můžete jednoduše měnit směr nástřiku a rozptyl, aby se plnič dostal přesně tam, kde ho potřebujete.

www.makocolor.cz

Share.

About Author

Comments are closed.