Novinka: UZIN PE 650 1-K flexibilní stěrkovací disperze

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UZIN PE 650 je extrémně rychle schnoucí cementová stěrkovací penetrace pro renovace hutných hladkých podkladů nebo podkladů s výskytem velkého množství spár. Vyplňuje, uzavírá a vyrovnává v jednom pracovním kroku a díky „tvrdě elastickým“ vlastnostem může velmi dobře přenášet pohyby v podkladu – příkladem můžou být dřevěné podlahy (např. prkenné) se spárami.

V čem je výrobek UZIN PE 650 nový? U dvousložkové stěrkovací penetrace UZIN PE 630 se prášková hmota smíchala s tekutou disperzní složkou do vláčné bezhrudkovité konzistence. V případě novinky UZIN PE 650 je disperzní složka nahrazena vodou. Složka tekuté disperze je již obsažena v suché formě přímo v práškové hmotě. Dříve dvousložková varianta UZIN PE 630 (prášková hmota a tekutá disperze v balení jako třísložková sada spolu s oválným kbelíkem) je nahrazena tradičním papírovým pytlem (s úchytem). Výhody tohoto nového výrobku jsou nasnadě: úspora skladovacího místa, nižší hmotnost při transportu, enormní redukce emisí CO2 díky snížení množství obalů. Rovněž není potřeba dopravovat tekutou přísadu, nový papírový pytel o obsahu 16 kg práškové hmoty má integrovaný úchop pro komfortní přenášení. To je výčet jen několika výhod, které tento nový výrobek přináší. UZIN PE 650 se smíchá obvyklým způsobem v míchací nádobě.

Další výhodou novinky UZIN PE 650 oproti UZIN PE 630 je až o 25 % nižší spotřeba. Ta se pohybuje v rozmezí 80–480 g/m² v závislosti na způsobu provádění aplikace a typu a stavu podkladu. Navíc penetrace UZIN PE 650 schne mimořádně rychle a v případě nesavých podkladů je ji možno přepracovat již po pouhých 60–90 minutách. 1-K flexibilní stěrkovací penetrace je stejně jako její předchůdkyně používána převážně při rekonstrukčních pracích. Její použití není omezeno pouze na výše zmíněné dřevěné podlahy, ale lze ji použít i ve spojení s renovačními deskami UZIN Multimoll Top, na podklady s pevně přilnutými vodě odolnými zbytky lepidel, na nátěry, obklady a dlažby z přírodního kamene, teraco, magneziové a xylolitové potěry nebo všeobecně na podklady se spárami.

Přečtěte si:  Floor Forever představuje

Vlastnosti výrobku:

  • Plní, uzavírá a uhlazuje v jednom pracovním postupu;
  • hydraulicky tuhnoucí;
  • pro nanášení v tloušťkách do 4 mm;
  • po vytvrdnutí flexibilní a plastická;
  • až o 25 % vyšší vydatnost než UZIN PE 630;
  • aplikace válečkem a špachtlí.

Technická data:

Druh balení: papírový pytel s rukojetí.
Dodávané balení: 16 kg.
Skladovatelnost: nejméně 12 měsíců.
Barva mokrá: šedá.
Barva suchá: světlá šedá.
Spotřeba: 80–480 g/m².
Doba zpracovatelnosti: 25–30 minut*.
Doba schnutí: 30–90 minut*.
Min. teplota při zpracování: 15 °C na podlaze.

* Při 20 °C a 65% relativní vlhkosti vzduchu při maximální tloušťce vrstvy 4 mm.

www.uzin.cz

 

Share.

About Author

Comments are closed.