Terasy a zahradní nábytek s oleji Sokrates

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kvalitní terasy nebo zahradní dřevěný nábytek jsou nejčastěji vyrobeny z tropických dřev, jako je teak, bangkirai a podobně. Stále častěji také z vysoce kvalitního a dostupného domácího akátu. Akátové nebo teakové dřevo má tři- až pětkrát vyšší životnost než nábytek vyrobený z měkkého listnatého nebo jehličnatého dřeva.

 

S vlastnostmi uvedených dřev úzce souvisí i jejich povrchová úprava vhodnými nátěrovými hmotami. Vlastní povrchová úprava terasy nebo i dřevěného zahradního nábytku plní dvě funkce: ochranu před povětrnostními vlivy, které dřevo poškozují, a estetickou funkci, která spočívá ve zkrášlení dřeva a získání líbivého a na omak příjemného povrchu. Nesmíme ale také zapomínat, že terasy a zahradní nábytek jsou kategorie nestabilní nebo polostabilní konstrukce. To znamená, že jsou v nich různé mezery, kam zatéká voda, která může způsobit rozmáčení dřeva a při volbě nevhodné nátěrové hmoty její loupání. Proto je vhodné volit k povrchové úpravě takové nátěrové hmoty, které nevytvářejí povrch. Jednou z možností jsou oleje pro venkovní použití.

Značka SOKRATES® je specialistou na povrchové úpravy dřeva a má se dřevem zkušenosti již 25 let. Pokud chcete získat dokonalý povrch, na omak příjemný s voňavým dřevem, potom použijte SOKRATES® Olej pro venkovní použití. Působí impregnačně, je silně odpudivý pro vodu, chrání dřevo před ultrafialovým zářením, vytváří hedvábně lesklý povrch a neobsahuje žádné aromáty a činidla.

Odstín označený jako natural je v přírodním hnědém tónu a je určený přednostně pro exteriér. Hnědé zbarvení zde působí jako UV filtr. Bezbarvý olej neobsahuje žádný UV filtr, a proto je určen pro použití do interiéru nebo chráněného exteriéru. Nepřítomnost UV filtru je příčinou hnědnutí dřeva na přímém slunci. Nezapomeňte provést vždy minimálně dvě aplikace (v případě předpokládaného vysokého zatížení naneste i tři vrstvy oleje). Před samotnou aplikací připravte podklad tak, že dřevo zbavíte nečistot, odmastíte a přebrousíte brusným papírem č. 120–180. Olej aplikujte v přiměřené vrstvě, nejlépe měkkým štětcem s postupným stahováním nevsáklé vrstvy. Ošetřenou plochu podle teploty a vlhkosti vzduchu musíte v časovém rozmezí 10–20 minut dosucha vytřít suchým hadrem, který nepouští chloupky, a dokonale rozleštit.

Přečtěte si:  Flügger Impredur Nano - olej na dřevo

www.barvy-sokrates.cz

Share.

About Author

Comments are closed.