Düfa Holz-Entgrauer vrací dřevu původní barevnost

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Stále větší obliba používání dřeva při výstavbě domů a souvisejících prvků (ploty, pergoly, krytá garážová stání apod.) přirozeně přináší i větší nároky na údržbu těchto dřevěných ploch. Dřevo je přírodní materiál, stále reagující na změny klimatických podmínek, zejména vlhkosti. Proto vyžaduje i častější údržbu než například povrchová úprava minerálních podkladů, třeba omítek.

V případě, že není údržba povrchu poškozených dřevěných prvků provedena včas, dojde k poškození aplikované povrchové úpravy. Tyto plochy bez ochrany, případně i nové dřevěné plochy, které byly ponechány bez povrchové úpravy dlouhodobě, jsou vystaveny působení klimatických podmínek, zejména slunečnímu záření a srážkové vlhkosti. Výsledkem jsou probíhající fotochemické reakce, při kterých dochází k degradaci povrchových vrstev dřeva a jeho zešednutí.

Mechanické odstranění zašedlého povrchu dřeva formou kartáčování nebo broušení je náročné, dochází k významnému úbytku dřevní hmoty a při renovaci jen části dřevěných prvků i k poškození okolní funkční povrchové úpravy dřevěného povrchu. Možným řešením je odstranění tohoto zašednutí chemickou cestou.

Společnost Meffert ČR, která dodává širokou škálu materiálů pro ochranu dřeva, přináší i pro tyto aplikace ověřený prostředek düfa Holz-Entgrauer. Jde o snadno aplikovatelný gel na vodní bázi, který je biologicky odbouratelný. Po aplikaci na zašedlý povrch dřeva zajistí nejen výraznou obnovu původní barevnosti dřeva, ale i odstranění případného napadení povrchu plísněmi, mechy a řasami. Aplikovaný gel se po krátké době z povrchu omyje, nejlépe tlakovou vodou, včetně nežádoucích nečistot. Po dostatečném proschnutí povrchu dřeva je pak možné aplikovat vhodnou povrchovou úpravu.

Přečtěte si:  MF 1000 Dachbeschichtung, renovace eternitových, taškových i plechových střech

Přípravek düfa Holz-Entgrauer nachází uplatnění při renovaci zašedlého povrchu dřeva v exteriéru, např. u zahradního nábytku, pergol, plotů, dřevěného obkladu fasád apod. Je dodáván v praktickém litrovém balení.

www.dufa.cz

Share.

About Author

Comments are closed.