Originální díla světových designerů v muzeu Bisazza ve Vicenze

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

FONDAZIONE BISAZZA, Vicenza – Nadace Bisazza pro design a moderní architekturu byla založena před více než dvaceti lety jako soukromá nezisková organizace otevřená veřejnosti. Založena je na spojení tradice, designu a architektury, což vždy bylo i základem produktů značky Bisazza.

Prostory nadace zabírají plochu více než 7500 m², která byla dříve společností využívána pro výrobu a pak byla renovována a přeměněna na výstavní prostory podle projektu architekta Carla Dal Bianca.

Nadace Fondazione Bisazza má dva cíle: je výstavním místem pro díla a instalace moderních designerů a architektů, kteří během uplynulých 20 let originálně využívali mozaiky; rovněž slouží jako kulturní stánek spolupracující s dalšími mezinárodními institucemi pro pořádání projektů a výstav designu a architektury, které nemusí nutně souviset s mozaikami.
Piero a Rossella Bisazzaovi, prezident a viceprezidentka nadace

Autory hlavní stálé expozice jsou designéři Tord Boontje, Aldo Cibic, Sandro Chia, Jaime Hayon, Arik Levy, Alessandro Mendini, Fabio Novembre, Mimmo Paladino, John Pawson, Andrée Putman, Ettore Sottsass, Studio Job, Patricia Urquiola, Marcel Wanders a Richard Meier.

Více než 1000 m² je určeno pro výstavy a instalace děl od mezinárodně uznávaných designérů, která nadace produkovala nebo se na nich podílela a která jsou zapůjčena ze zahraničních institucí. Cílem nadace je dialog a propojení s dalšími nadacemi a muzei designu a architektury a prezentace jejich projektů v Itálii. V roce 2015 byl ke stálé expozici doplněn nový výstavní prostor určený pro fotografie architektury. Pro diváky nejpřitažlivější však zůstává část, kde světoví tvůrci designu dostali volnou ruku a vytvořili originální, pestrá a často i zábavná umělecká díla vykouzlená z pestrobarevných mozaikových střípků.

Přečtěte si:  PODLAHY Profi 2023/05

 

www.fondazionebisazza.it

Share.

About Author

Comments are closed.