Retro koupelny – nadčasový design, tradice a noblesa

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Retro styl koupelny, který vás vrátí o několik desítek let do minulosti, se těší stále větší oblibě. A není divu. Do koupelny vnáší nadčasový design, který jen tak nevyjde z módy, ale také výjimečnost, noblesu a tradici.

Pro návrat k tradicím se rozhodla i značka Roca, která již více než sto let vyrábí koupelnovou keramiku, nábytek a další vybavení. V jejím sortimentu tak najdete třeba vintage kolekci Carmen a také obklady a dlažby v retro stylu.

Kolekce Carmen představuje poctu jedné z nejpůsobivějších koupelen Roca ze 40. let. Už její název evokuje sebevědomí, vášeň a impozantnost. A přesně to vás při pohledu na ni napadne. Vyniká především výrazným designem a ostrými hranami, které jsou typické právě pro 40. léta minulého století. Staví tím do kontrastu tradiční vzhled a nejnovější technologie, a právě proto v nabídce najdete vedle dobových kousků i technologické vychytávky.

Kolekce obsahuje jak umyvadla a toalety, tak i podumyvadlové a klasické skříňky v dobovém designu. Koupelna se tak naplní duchem dřívějších časů a bude působit romantickým, ale zároveň smyslným dojmem. Spolehnout se také lze na kvalitu výrobků, která je u koupelen Roca jistotou.

Kolekce Carmen navazuje na působivou koupelnu Roca ze 40. let.

Vintage styl koupelny podtrhnou obklady a dlažba v malých formátech s lesklým povrchem. Ty lze u značky Roca najít například v sérii Maiolica, která vzdává hold starobylé keramice, krajkám a tapetám. Krémové barvy a zvlněné reliéfy v lesklé glazuře se tu prolínají s ručním vzorem, a spojují tak tvořivost a tradici. Na výběr je navíc šest příjemných barev s pěti různými vzory, které lze libovolně kombinovat. K dostání je v rozměru 11 x 25 cm. Ve stejném rozměru je k dispozici také série Joy, která okouzlí rustikálním provedením, jemnými lesklými reliéfy a širokou škálou barev, od něžné levandulové po originální azurově modrou.

Romantické retro se sérií Joy.

Invenci z minulosti čerpá také série Havana, která se inspiruje geometrickými motivy klasických podlahových ploch. S nimi si série hraje, a přináší tak různé kombinace vzorů a kompozic v nadčasovém designu. K dostání je ve formátu 20 x 20 cm a ve čtyřech různých verzích. Série Havana skvěle vynikne v kombinaci s dlažbou s imitací dřeva, kterou lze najít například v sériích Ocala nebo Abbey.

Série Maiolica spojuje tvořivost a tradici.

Geometrické dekory a hravost přináší i série Samba odrážející městský ruch a rozmanité způsoby života. Její design vychází ze struktury tylového vlákna a obklady jsou k dostání v mnoha barvách, od jemně bílé přes romanticky růžovou až po smaragdově zelenou. K dispozici je ve formátu 21,4 x 61 cm. Kromě základního provedení je v nabídce také plastická mozaika a obklad s výrazným geometrickým dekorem. Celou sérii vhodně doplňuje interiérová dlažba v neutrálních odstínech Blanco a Gris ve formátu 45 x 45 cm.

Série Havana se inspiruje geometrickými motivy klasických ploch.

www.laufen.cz

Přečtěte si:  Hansgrohe určuje trendy v koupelnách
Share.

About Author

Comments are closed.