Primalex: Ochrana kovu se zachováním jeho původního surového vzhledu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Materiály, jako jsou kov, kámen a dřevo, opět získávají na oblibě. Znovu se navracíme i k původnímu vzhledu kovu s matným surovým povrchem. Kov často a rád podléhá korozi, ochrání jej nátěry na kov Primalex, a to nejen proti korozi, ale i proti povětrnostním vlivům. Některé dokonce odolají i vysokým teplotám.

Barva, která odolá i vysokým teplotám

Na nátěry venkovních grilů, kamen nebo kouřovodů je zapotřebí barva, která odolá opravdu vysokým teplotám. Pro představu, teplota při topení v kamnech nebo grilu dosahuje v průměru až 200 °C. Barvy Primalex Žáruvzdorná a Žáruvzdorná kovářská však vydrží i nárazovou teplotu až 700 °C, čímž zajišťují vysoce odolnou ochranu pro tepelně namáhané kovové materiály, jako jsou právě kamna, grily, kouřovody a kotle. Navíc nabízí účinnou a dlouhodobou ochranu proti korozi a povětrnostním vlivům.

Nejvyšší kvalita těchto výrobků je dosažena vysokým obsahem výhradně silikonového pojiva. Silikonové pojivo se působením slunečního záření nebo tepla mění na oxid křemíku, který zaručuje vysokou mechanickou a chemickou odolnost. Vzniká tím ochranná vrstva, která zabrání v průběhu let sprašování a šednutí materiálu. Zásadní rozdíl je ve finálním vzhledu nátěru. Žáruvzdorná kovářská barva vytváří hrubý a matný vzhled, zatímco Žáruvzdorná barva je polomatná a hladká.

Barvu není potřeba ředit. Nesmíte ovšem zapomenout natřený povrch mezi jednotlivými vrstvami vypálit, a to pozvolně. Jedině tak se povrch stane mechanicky odolným proti poškrábání a získá svoji tvrdost a přídržnost. Mějte také na paměti, že barva nesmí přijít do přímého kontaktu s plameny, není proto vhodná na rošty nebo vnitřní část topeniště.

Přečtěte si:  Z historie parketáren II. - První parketárna v monarchii - Nebřeziny u Plas

Účinná bariéra proti vzniku koroze a pronikání vlhkosti

I v případech, kdy nejsou kovy vystaveny vysokým teplotám, je nezbytné zajistit jim ochranu proti korozi a pronikání vlhkosti. Primalex Kovářská barva 2 v 1 kovy nejen ochrání, ale navíc zachová přirozený a surový vzhled kovu. Díky obsahu železité slídy, grafitu a antikorozních pigmentů vytváří efektní, hluboce matný a drsný povrch s jemnými metalickými odlesky, které jsou tak typické pro kované materiály.

www.primalex.cz

Share.

About Author

Comments are closed.