Komplexní řešení Knauf pro dokonalé obklady a dlažby

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

K nejmodernějším a nejpoužívanějším obkladovým materiálům se v současné době řadí velkoformátové obklady a dlažby s rozměry 40 x 40 cm a více. Ve srovnání s použitím klasického obkladu menších rozměrů záleží při jejich lepení na výběru správného lepidla, hlavně kvůli větší ploše a hmotnosti obkladového materiálu, jeho tepelné roztažnosti a snížené nasákavosti.

U lepení velkoformátové dlažby a obkladů jsou nároky na vlastnosti lepidel daleko vyšší a způsob lepení je odlišný. Pro lepení je vzhledem k jejich vlastnostem vhodné cementové lepidlo třídy C2TE S1 – Flexkleber nebo jeho bílá varianta Knauf Flexkleber Weiss. Ta je určena speciálně pro lepení přírodního světlého kamene, mramoru či skleněných obkladů, protože nevytváří na jejich povrchu šedý zákal a nezhoršuje konečný vzhled.

V případě lepení obkladů a dlažeb na vysoce namáhané povrchy je nutné lepidlo nanášet jak ze strany obkladu, tak i na podklad systémem zvaným buttering floating. Při lepení dlažby v exteriéru platí, že kontaktní plocha s lepidlem by měla být větší než 90 % plochy dlažby a ke srovnání nataženého lepidla je nutné použít hladítko s ozubením větším než 10 mm. Lepidlo Flexkleber (Flexkleber Weiss) se používá i v exteriéru a je vhodné i do prostor s podlahovým vytápěním. Pokud se naopak jedná o méně namáhané plochy v interiéru, je pro lepení vhodná varianta cementového lepidla Knauf Easykleber třídy C2T E.
Savé nebo mírně savé podklady, jako jsou vápenocementové omítky, sádrové omítky, sádrokarton, cementové a lité sádrové potěry atp., je nutné opatřit v předstihu 12 hodin vhodnou penetrací, například Knauf Tiefengrund, která nasákavost podkladu sjednotí, v případě potřeby jej zpevní a zajistí odpovídající přilnavost daného lepidla a lepeného prvku. V případě nesavých podkladů, jako jsou betony či hlazené cementové potěry, je nutné k zajištění odpovídající přilnavosti lepidla použít adhezní můstek (Knauf Spezialhaftgrund). Obě varianty jsou použitelné jak v exteriéru, tak v interiéru.

Přečtěte si:  PODLAHY Profi 2023/06

Sortiment lepidel doplňují penetrační nátěry, funkční hydroizolace a široká barevná škála spárovacích hmot a silikonů. Nejlepší možná vzájemná kombinace systémových komponentů a vysoká kvalita výrobků při zpracování zajišťují spolehlivost systémů Knauf.

Zkraťte dobu práce na minimum. S použitím lepidla FLEXKLEBER SCHNELL je podklad již po 3 hodinách pochozí.

Stavební rychletuhnoucí flexibilní lepidlo se sníženým skluzem Knauf Flexkleber Schnell (C2FT S1) je mrazuvzdorné a hodí se prakticky na všechny druhy běžných keramických obkladů v interiéru i exteriéru, včetně velkého formátu. Pochozí a spárovatelné je již po 3 hodinách. Aplikace „buttering floating“. Doporučeno pro lepení „dlažby na dlažbu“ či „obkladu na obklad“ i pro instalaci podlahového vytápění. Při rekonstrukci koupelen významně urychluje práci ve spojení s hydroizolační tkaninou Knauf Hydroflex.

www.knauf.cz

Share.

About Author

Comments are closed.