KEIM Soldalit – nová generace minerálních silikátových fasádních barev

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

KEIM Soldalit® od společnosti KEIMFARBEN je barva se širokým použitím na organických, minerálních a smíšených podkladech.

Vytvořena je na bázi zcela nové kombinace pojiv – solu kyseliny křemičité a draselného vodního skla. Tato kombinace umožňuje použít silikátový nátěr nejen na minerálním podkladu, ale i na řadě organických podkladů – přímo a bez nutnosti adhezních mostů. Právě v této vlastnosti spočívá jedinečnost systému KEIM Soldalit®. K dalším přednostem systému patří nižší náchylnost ke špinění oproti fasádám opatřeným disperzními nátěry.

Díky klimaticky odolným plnivům a čistě anorganickým pigmentům spojuje KEIM Soldalit® všechny přednosti klasické jednosložkové silikátové barvy; splňuje požadavky DIN 18.363, 2.4.1 Disperzní silikátová barva.

Hodí se jak k renovaci nosných nátěrů a omítek disperzními a silikonovými pojivy, tak i pro nové nátěry minerálních podkladů (výjimku tvoří dřevo, plastoelastické povrstvení, zmýdelňující staré barvy či nesmáčivé podklady).

Barva vyniká mimo jiné nehořlavostí, vysokou klimatickou odolností a prodyšností (netvoří film). Měrný difuzní odpor má výtečnou hodnotu sd £ 0,01 m. Pro KEIM Soldalit® je charakteristický minerálně matný vzhled. Díky vlastnostem odpovídajícím současným požadavkům realizačních firem garantuje systém jednodušší zpracování a jistotu při aplikaci.

U vyspravovaných podkladů a u podkladů s rozdíly struktury nebo s vlasovými trhlinami se základní nátěr neprovádí materiálem KEIM Soldalit®, ale plněným materiálem KEIM Soldalit® Grob s větší zrnitostí. U větších trhlin nebo silných rozdílů struktury může být nutné místo KEIM Soldalit® Grob provést základní nátěr povrstvovacím materiálem KEIM Contact-Plus.

Přečtěte si:  Fasádní barva ThermoSan NQG odolává zkoušce času

www.keim.com

Share.

About Author

Comments are closed.