BARVY Profi 2019/02

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vážení čtenáři,  článek, který chci na úvod zmínit, není ústředním tématem tohoto čísla časopisu BARVY Profi, ale jde v něm o záležitost, která se mnoho let řeší, o které se stále diskutuje, ale moc konkrétního se pro ni zatím nedělá – nedostatek učňů řemeslných oborů.

Článek, o který se jedná, se jmenuje jednoduše: Malování ve škole a popisuje, jak se v chrudimské Montessori škole v rámci projektového vyučování žáci vydávají za konkrétními lidmi, aby jim představili své obory. Malíř Jaroslav Vozáb to udělal opačně – přišel do školy a spolu s dětmi vytvořil dva nástěnné obrazy. Děti se nejen seznámily s profesí malíře, ale ještě je to bavilo a jimi vytvořené dílo jim zůstane stále na očích. Tak by asi mělo seznamování dětí základních škol s řemesly vypadat. Jsou samozřejmě i velké projekty, ten s názvem Cesta za řemeslem organizuje Hospodářská komora hl. města Prahy a nabízí možnost dětem i jejich rodičům vyzkoušet si řemeslo jako netradiční zážitek. Na podzim probíhá v Kongresovém centru v Praze Schola Pragensis, přehlídka středních a vyšších odborných škol, kde také nechybí názorné ukázky a účastní se zde i řemeslné cechy. Zájem se v lavici nevysedí, dávno je známo, že „příklady táhnou“, a o účinnosti „školy hrou“ přesvědčoval už Komenský…

Jen pro úplnost, hlavní téma, což snad ani v březnu jinak nejde, jsou fasády v mnoha podobách, v článcích odborných, produktových, ukázky staveb či rozhovor…

Přečtěte si:  Originální díla světových designerů v muzeu Bisazza ve Vicenze

Přeji vám příjemné čtení.

Jana Komárková, šéfredaktorka


Více se dozvíte v tištěném vydání časopisu BARVY Profi, který si můžete předplatit na 1 rok / 6 vydání za 330 Kč a budete ho pravidelně dostávat do vaší poštovní schránky.

OBJEDNÁNÍ PŘEDPLATNÉHO

  • SMS na číslo: + 420 776 272 149 ve tvaru: název časopisu, jméno, příjmení, ulice, číslo popisné, PSČ, město
  • e-mailem: marketa@iproffi.cz

NOVINKA – ČASOPIS V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ

Časopis BARVY Profi můžete nově číst také v elektronické podobě na svých mobilních zařízeních a počítačích.  Prostřednictvím Alza Media si můžete zakoupit jednotlivé číslo či objednat půlroční nebo roční předplatné.  Aktuální vydání je po zaplacení k dispozici ihned ke čtení.

Koupit elektronickou verzi BARVY Profi

Share.

About Author

Comments are closed.