HET Aquadecol Epoxy Clear M a SG, vodou ředitelné 2K epoxidové laky

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Společnost HET doplňuje svůj sortiment speciálních výrobků na minerální podklady o vodou ředitelné dvousložkové epoxidové laky v matném a pololesklém provedení. Jedná se o transparentní laky určené k nátěrům svislých a vodorovných betonových konstrukcí, k nátěrům betonových podlah, k dekoračním a ochranným nátěrům zdiva, vápenných a vápenocementových omítek, k vrchním ochranným nátěrům dostatečně soudržných epoxidových nebo výše pojených akrylátových barev či tenkovrstvých (např. mozaikových) omítkovin, případně po odzkoušení k nátěrům dalších materiálů, jako je dřevo, dřevovláknité materiály, základovaný kov apod.

Laky jsou určené především pro použití v interiérech. Oproti disperzním akrylátovým nátěrům mají násobně vyšší odolnost proti opotřebení. Vytváří plně omyvatelný mechanicky odolný povrch rezistentní vůči běžným chemikáliím vyskytujícím se např. v garážích, skladech či řemeslnických dílnách, jako jsou ropné produkty, detergenty apod. (vyjma roztoků kyselin, např. kyseliny sírové, fosforečné, solné, octové). Jsou vhodné do nemocničních a potravinářských prostor, škol a prádelen, kde díky svým vlastnostem umožňují udržovat prostory bez mikrobů.

Vyhovují pro použití na plochy přicházející do nepřímého styku s potravinami a současně vyhovují pro použití na plochy přicházející do přímého styku se suchými potravinami při teplotě do 40 °C. Oproti rozpouštědlovým epoxidovým systémům laky obsahují pouze malé množství volně těkavých organických látek (VOC). Vydatnost se pohybuje v rozmezí 7–8 m2 z 1 kg natužené směsi v jedné vrstvě (při DFT 50 μm). Nanášení se provádí štětcem, válečkem, stříkáním airless.

www.het.cz

Přečtěte si:  Nátěry betonu a betonových podlah materiály COLORLAK
Share.

About Author

Comments are closed.