Knauf: kvalitní hydroizolace v koupelně

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hydroizolace je důležitá všude tam, kde by voda mohla udělat problém. Vytvoříte ji voděodolnými materiály, které zabrání průniku vody do podkladu.

Pokud se rozhodnete pro novou koupelnu, komplexní přístup je důležitý nejen z hlediska designu, ale i z hlediska její funkčnosti.

Smyslem hydroizolace je ochrana podkladu před vodou a vlhkostí, předcházení vzniku plísní a z toho vyplývající užitnost celého prostoru. V koupelnách je ve styku s vodou nejen podlaha, ale i části stěn kolem umyvadel, vany a především stěny ve sprchových koutech. Všude tam je kvalitně provedená hydroizolace nutná.

Pod všechny sanitární obklady je nutné použít s přesahem hydroizolační nátěr Knauf Tekutá hydroizolace

Penetrace není hydroizolace a beton není vodotěsný

Penetrace pomáhá k dokonalé přídržnosti hydroizolace na vyzrálý a pevný podklad, ale nevytváří nepropustnou vrstvu, která by zvládla delší zatížení vodou. Dlouhodobé působení vlhkosti neprospívá ani betonu na podlaze, ani omítce na stěně. Hydroizolační vrstva je proto nutná na všechny podklady (např. přípravkem Knauf Tekutá hydroizolace nebo pomocí hydroizolační tkaniny Knauf Hydroflex). Další kritická místa jsou přechody (podlaha–stěna; stěna–dilatační spáry, odtoky), které je nutné kromě hydroizolačního nátěru opatřit i těsnícími páskami, rohy nebo manžetami (např. Knauf Hydroflex). Takto vytvořenou hydroizolací získáte nenasákavý a pružný podklad připravený pro nalepení obkladů a dlažby.

Systém Knauf Hydroflex (Knauf Hydroizolace+ těsnicí pásky-rohy a manžety).

Tipy pro kvalitní lepení a spárování

Lepení obkladů a dlažby ve vlhkých prostorách vyžaduje použití kvalitních lepidel, v praxi označených min. třídou C2TE. Příkladem může být flexibilní lepidlo Knauf Flexkleber nebo Knauf Easykleber. Na místa, která chcete mít rychle hotová, doporučujeme hydroizolační tkaninu Knauf Hydroflex vloženou přímo do lepidla Knauf Flexkleber Schnell. Pro spárování finálního obkladu je vhodné zvolit spárovací hmoty s nejnižší nasákavostí a sníženým obrusem. V případě pohyblivých spár, nebo v místě styku dvou různých materiálů (sprchová vana, rohy apod.), se uplatní pružné silikonové tmely. Silikony i spárovací hmoty Knauf jsou k dispozici v široké škále odpovídajících barevných odstínů, aby co nejlépe podpořily celkový design koupelny.

Aplikací hydroizolační tkaniny Knauf Hydroflex a lepidla Knauf Flexkleber Schnell zkrátíte významně čas realizace. Spárovat můžete již za 3 hodiny.

Pro lepení sanitárních obkladů a dlažby je výhodné použít lepidla a spárovací malty splňující nejvyšší nároky pro zatížení: Knauf Flexkleber , Knauf Easykleber a Knauf Fugenbunt.

www.knauf.cz

Přečtěte si:  „Sokolí“ graffiti - na zdi Tyršova domu realizoval známý streetartista Michal Škapa
Share.

About Author

Comments are closed.