Miena – nová umyvadla pro Kaldewei navrhla designérka Anke Salomon

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nově prezentovaná umyvadla Miena od Kaldewei z kvalitní smaltované oceli představují další výjimečný designový produkt pro moderní ztvárnění koupelny. Spojují nejvyšší nároky na puristický design s jedinečným, téměř až filigránským pojetím. Umyvadla Miena, navržená designérkou Anke Salomon, se vyrábějí v kulatém a hranatém provedení, vždy ve dvou rozměrech. Kromě klasické bílé barvy je možné vybírat také z exkluzivních tónů kolekce Kaldewei Coordinated Colours. Pro výrobu produktové řady Miena musel Kaldewei opět překročit výrobně-technické hranice.
Umyvadla Miena můžeme přirovnat k designovým ikonám, které se vypořádají s nejvyššími nároky na estetiku a individualitu. Měkké obrysy jim dodávají neobyčejnou lehkost a výjimečné vlastnosti smaltované oceli umocňují dojem ryzí čistoty. Lze je umístit volně na umyvadlovou desku a není třeba se podřizovat rozměrům koupelnového nábytku. Smaltované kryty odtoku, charakteristické pro mnoho produktových řad Kaldewei, umožňují vytvořit nepřeberné množství kombinací umyvadel Miena s koupacími vanami a smaltovanými extra plochými sprchovými vaničkami z portfolia Kaldewei ve smyslu „dokonalé harmonie“.

Anke Salomon o designu umyvadel Miena

Podle designérky Anke Salomon bylo důležité, aby umyvadla měla určitý emocionální náboj. Zároveň však chtěla, aby bylo možné je dobře kombinovat s ostatními prvky v koupelně a aby ponechávala kreativní prostor pro nejrůznější architektonická pojetí. Na umyvadlech Miena je podle jejích slov osobitý kontrast jejich „těžké“ a „filigránské“ podstaty. Ten je tak silný, že bylo důležité vzdát se formálního designu, aby mohl vzniknout harmonický výrobek. Návrh vycházel z čistých, nadčasových geometrických tvarů, které se přirozeným plynutím a lehkostí od přísné geometrie odpoutávají. Jsou klidné, a přesto výjimečné.

Přečtěte si:  Expona Clic 19 dB – ideální pro renovaci, tichá, vodělodolná

Foto: Kaldewei

www.kaldewei.cz

Share.

About Author

Comments are closed.