Interiér na ledovci a patentované podložce

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Brněnská firma MIVALT s.r.o. se rozhodla proměnit interiéry svého sídla firmy a zvolila si do kancelářských prostor skutečně neobvyklý podlahový dekor – kobercové čtverce Milliken totiž mají vzhled praskajícího ledovce. Vybrali si jej možná i proto, že ve své výrobě pracují se sílou přírodních živlů: nosnými výrobky společnosti jsou strojírenská zařízení pro průtok a regulaci vzduchu či vody, zařízení pro výrobu tlaku a průtok tekutých a plynných médií a řada dalších výrobků.

Realizaci, která zahrnovala celkovou plochu 350 m², prováděla firma KK-podlahy Ing. Kamila Koutného, jež zvolila pro přípravu podkladu a lepení podlahovin stavební chemii Ceresit. Po konzultaci s technickým poradcem firmy Ceresit Jaroslavem Iblem byl pečlivě odbroušen starý podklad, plochy byly vysáty od prachu a použita byla univerzální penetrace Ceresit R 766 v ředění 1 : 4. Poté byl podklad vystěrkován samonivelační podlahovou hmotou Ceresit DG, která je na bázi kalciumsulfátu, má minimální pnutí a lze s ní vylévat vrstvy až do 3 cm v jedné pracovní operaci. Po vyschnutí stěrky na hodnotu požadovanou normou byl aplikován fixační nátěr Ceresit T 425. Po jeho zaschnutí byly položeny na podklad kobercové čtverce Milliken s 15letou zárukou. Dlouhé garance je dosaženo díky naprosto unikátní podložce kobercových čtverců, která je patentem firmy Milliken. Jedná se o pěnovou podložku Comfort Plus, která umožňuje dosáhnout nejen dlouhé trvanlivosti, ale také maximálního komfortu při chůzi.

Na stěny se v několika kancelářích lepila dřevěná dubová podlahovina vyrobená firmou Princ parket s.r.o. Zde bylo použito elastické jednosložkové speciální lepidlo Ceresit P 685, které je určeno pro lepení parketových vlysů, dřevěné mozaiky, kantovky a lamparket, vícevrstvých dřevěných parket, prken z masivního dřeva od tloušťky 16 mm a do šířky 160 mm.

Přečtěte si:  Designové lamelové obklady novinka v nabídce Floor Forever

V dalších částech budovy (kuchyň a sklad) byla položena vinylová podlahovina od společnosti Gerflor. Bylo použito speciální lepidlo Ceresit K 188 E s extra silnou lepicí silou, vhodné nejen pro PVC, LVT, koberce, ale i kaučuk. Má velmi nízkou spotřebu a lze ho použít i pro adhezní a kontaktní lepení.

Výběrem typů podlahovin a dekorů ve stupních šedi se podařilo dodat interiérům moderní, čistý a elegantní vzhled, ale zároveň je vybavit i povrchem praktickým, odolným i příjemným pro chůzi i pohled.

www.ceresit.cz

 

Share.

About Author

Comments are closed.