ProFlooring s.r.o. – nářadí k instala koberců

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Profesionální instalace vyžaduje profesionální nářadí. Firma ProFlooring s.r.o. se zaměřuje především na nářadí a produkty pro instalaci koberců.

Žehlička na svařování koberců 483G

Nejprofesionálnější a nejpevnější spoj koberce se docílí svařováním za tepla na kobercovou tavnou pásku. Tato metoda se používá pro napínané koberce nebo kusové koberce svařené z několika dílů. Žehličkou se jednoduše roztaví tuhé lepidlo na pásce, do kterého se ihned ukládají části napojovaného koberce. Po zatuhnutí jsou spojené části pevně svařené a nehrozí pozdější rozlézání spojů jako při obyčejném podlepení.

Kolenní napínáky

Kolenní napínák je základní nářadí pro každého podlaháře, bez ohledu na skutečnost, zda koberec napíná, či nikoliv. S kolenním napínákem jednoduše manipulujete kobercem, kam potřebujete. Je potřeba koberec zbavit boule nebo vlny? Je potřeba doladit spoje koberce? S tímto nářadím je každá manipulace jednoduchá a profesionální.

Nůžky na lišty C450

Na jednoduché a rychlé stříhání napínacích lišt se výborně hodí pákové nůžky s vyměnitelnými břity.

Bolster 521

Pro potřebu zapěchování koberce za napínací lištu u zdi či na schodech se používá tzv. bolster.

R152 řezáč převážně smyčkových koberců se dvěma břity

Řezač koberců se dvěma břity je profesionální nářadí, jehož pomocí je podlahář schopen seříznout koberec co nejblíže k vláknu. Výšková nastavitelnost břitů zaručuje možnost řezání koberce přímo na podložce, bez rizika poničení spodní vrstvy. S tímto nářadím rozhrnujete kobercové vlákno a řežete pouze podkladní část koberce. Ve většině případů se tak eliminuje nesprávné prořezávání koberců ložených přes sebe, při kterém dochází k nežádoucímu poničení vlákna.

Přečtěte si:  Döllken Rental - půjčovna nářadí pro pokládku soklových lišt

Teleskopický napínák na koberce

Pro instalaci napínaných koberců lze použít teleskopický napínák, který zaručí maximální napnutí koberce bez nutnosti nakopávání. Jednoduše nastavitelný trubkový systém společně s power pákou napne jakýkoliv koberec. Neocenitelný pomocník při dosazování vzorovaných koberců, kde díky tzv. bowingu potřebujeme dopnout a zafixovat vzor v určité vzdálenosti.

Roberts R128 – dvouhlavý napínák koberců

Dvouhlavý napínák koberců Roberts R128 byl navržen k rychlému a přesnému pasování vzorů během instalace a opravy koberce. Tento napínák může být také použit k opravě tzv. bowingu a linií na novém koberci a k napnutí koberce v místnosti, kde se s ním lehce manévruje díky kompaktním rozměrům. R128 je konstruován z hliníku a vydrží napětí při napínání více než 136 kg. Disponuje odnímatelnou hlavou, zadní opěrnou lištou a automatickým zámkem polohy.

Profimaster Tool

Naprosto jedinečný pomocník při řezání kobercových bordur a spojů střižených koberců. Dva speciální sloty s úhlem pro řezání obou částí napojovaných koberců. Pomocí tohoto nářadí dochází k takřka neviditelnému spoji.

Svěrky na spoje koberců

Pro případ, že má napojovaný koberec pnutí, je žádoucí použití kobercových svěrek, které ho podrží na místě až do vytvrzení lepidla. Svěrka tak zaručí těsný spoj koberce.

www.proflooring.cz

 

Share.

About Author

Comments are closed.