ETERNAL IN steril a ETERNAL IN silver – nátěrové hmoty k omezení biotického napadení

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Termoizolační nátěrové hmoty velmi dobře fungují proti kondenzaci vlhkosti v bytech, a eliminují tak podmínky pro růst plísní a dalších škodlivých mikroorganismů. Jestliže se má využít potenciál termoizolačních nátěrů plně, je vhodné na termoizolační vrstvu nanést barvu, která přímo znemožňuje nebo alespoň omezuje růst nežádoucích plísní a mikroorganismů. Vytvoří se tak nátěrový systém, který zabrání provlhání stěny v místě tepelných mostů a zajistí, že na povrchu vznikne prostředí, ve kterém nemohou škodlivé mikroorganismy růst.

Společnost AUSTIS a.s. dodává na trh dva takové výrobky s vynikající účinností, které zajistí prostředí prosté škodlivých mikroorganismů po dlouhou dobu. Jedná se o produkty ETERNAL IN steril a ETERNAL IN silver.

ETERNAL IN steril je speciální bílá interiérová malířská barva určená k omezení biotického napadení stěn plísněmi a bakteriemi. Povrch nátěru zůstává trvale sterilní. Je určen k povrchové úpravě stěn interiérů v místech, kde je potřebná maximální sterilita. Takovými prostory jsou operační sály, resuscitační oddělení a jiné prostory v nemocnicích, potravinářské provozy s vysokou vlhkostí vzduchu a jiné místnosti s nebezpečím výskytu plísní, hub a bakterií (sklady, dětské pokoje, školy atd.).

Díky protiplísňovým a antibakteriálním vlastnostem vytvářejí nátěry výrobkem ETERNAL IN steril v interiérech zdravější prostředí. Pocítí to zejména lidé se sníženou imunitou, onkologičtí pacienti, pacienti po operacích, alergici a také děti. Vzniká tak prostředí bez spor a plísňových toxinů, které vyvolávají alergické reakce, zatěžují játra a ledviny, poškozují imunitní systém a některé jsou i rakovinotvorné. Nátěry hmotou ETERNAL IN steril přinášejí i ekonomické výhody. Ve zdravotnických zařízeních či potravinářských provozech snižují náklady na pravidelnou výmalbu a dezinfekční prostředky.
Balení: 1, 4 a 12 kg.
Spotřeba: 0,20–0,30 kg/m² na dvě vrstvy.
Bílý, v tónovacích centrech CSA lze tónovat do pastelových odstínů NCS a EUROTREND.

Přečtěte si:  ETERNAL lak na beton - kvalitní podlaha překvapivě snadno

ETERNAL IN silver obsahuje částice koloidního stříbra, díky nimž vytváří hygienické nátěry s dlouhodobou odolností napadení bakteriemi. Nátěry mají nejvyšší možnou třídu omyvatelnosti (třída 1 dle EN 13300) a jsou bez nepříjemného zápachu. ETERNAL IN silver je určen pro nátěry stěn a stropů v interiérech s vysokým požadavkem na hygienu a povrchovou zátěž, jako jsou dětské pokoje, zdravotnická zařízení, kuchyně, koupelny, potravinářské provozy apod. Díky svým dlouhodobým antibakteriálním vlastnostem a vysoké odolnosti oděru za mokra je ideální volbou pro operační sály a další nemocniční prostory. Používá se zejména na vápenné, vápenocementové a sádrové omítky, akrylátové omítky, beton, disperzní a silikátové nátěry, sádrokartonové, sádrovláknité, vláknocementové a cementotřískové desky a jiné savé podklady.
Balení: 1, 4 a 12 kg.
Spotřeba: 0,20–0,30 kg/m² na dvě vrstvy.
Bílý, v tónovacích centrech CSA lze tónovat do odstínů NCS a EUROTREND.

www.barvy-eternal.cz

Share.

About Author

Comments are closed.