Výrobky pro nátěry kovů od Eternalu s využitím COOL PROTECT TECHNOLOGY

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ETERNAL mat akrylátový

Produkt je určen k novým i udržovacím nátěrům pozinkovaného plechu i bez předchozí oxidace, oceli natřené základním nátěrem, hliníku, mědi. Lze jej použít i k nátěrům nepochozího betonu, vláknocementu, dřeva i dalších stavebních materiálů. Není vhodný pro nátěry oken, dveří, nábytku apod.
Dostupný ve 20 základních odstínech, tónovatelný.
Odstíny antracit a černý jsou dostupné také ve variantě COOL PROTECT TECHNOLOGY.

ETERNAL na kovy

Samozákladující nátěrová hmota s vysokou adhezí k přímému použití na kovové podklady (zinek, lehké a barevné kovy, antikorozní ocele), se zvýšenou ochranou proti korozi, vysokou odolností UV záření a povětrnostním vlivům. Je vhodná k nátěrům pozinkovaného plechu i bez předchozí oxidace.
Dostupná v 11 základních odstínech, tónovatelná do pastelových odstínů.
Odstíny antracit a černý jsou dostupné také ve variantě COOL PROTECT TECHNOLOGY.

COOL PROTECT TECHNOLOGY řešení ochrany před přehříváním povrchů vlivem slunečního záření

Je všeobecně známo, že čím je povrch předmětu tmavší, tím více pohltí slunečního záření, a tím více se ohřeje. Je to dáno tím, že na povrch předmětů dopadá veškeré sluneční záření včetně infračerveného, pro lidské oko neviditelné části spektra. Světlé povrchy podstatnou část viditelného spektra odrazí, tmavé odrazí pouze jeho malou část. Oba povrchy navíc pohltí veškeré infračervené záření. A právě tato část slunečního záření má největší podíl na ohřívání podkladu. Pokud se podaří infračervenou část záření, která není nositelem barevného vjemu, odrazit, lidské oko bude vnímat předmět v nezměněném odstínu, ale předmět se bude méně ohřívat. Na tomto principu je založena COOL Protect Technology.

Přečtěte si:  ETERNAL renovační lak pro obnovovací nátěry mozaikových omítek, nepochozích betonových a jiných savých povrchů

V nátěrové hmotě tmavého odstínu se část tmavých pigmentů nahradí pigmenty světloodrazivými, které podstatnou část infračerveného spektra odrazí. Odstín tak zůstane pro lidské oko stejný, povrch se ale méně ohřeje. Měřením bylo zjištěno, že rozdíl teplot povrchů na předmětech natřených obyčejnou černou barvou a černou barvou obsahující světloodrazivé pigmenty činí v letním období až 15 °C.

www.barvy-eternal.cz

 

Share.

About Author

Comments are closed.