Pro Národní muzeum, expozici 20. století, dodala koberce a podlahoviny společnost BOCA Group

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vlněné koberce Westex a přírodní kaučuk Artigo byly vybrány jako podlahoviny do nové expozice pražského Národního muzea, kde šlo nejen o dokonalý design, ale také o vysokou výdrž a snadnou údržbu.

Nová budova Národního muzea (původně sloužící jako sídlo peněžní burzy, pak Parlamentu a následně Rádia Svobodná Evropa) u horní části Václavského náměstí je propojena se slavnější historickou budovou podzemním tunelem a v jejích útrobách byla teprve vloni zpřístupněna nová výstava s názvem Expozice 20. století. Právě v jejích prostorách jsou nainstalovány podlahové materiály ze sortimentu společnosti BOCA Group, a.s.

Vlněný zátěžový koberec

Koberec Westend Velvet Supreme britské značky Westex je vyroben ze směsi vlny a nylonu (v poměru 80 : 20 %) a vyznačuje se vysokou odolností (splňuje třídy zátěže 23 a 32) a velkým výběrem barev (89 odstínů). Pro realizaci v budově Národního muzea byla vybrána výrazně červená barva Peony, která muzejním prostorám dodává luxusní vzhled.

Koberec s pritišpinavou úpravou

I do dětského koutku byl vybrán odolný koberec, tentokrát Lano Lounge z kolekce SmartStrand, v níž jsou všechny koberce vyrobené z materiálu se speciální protišpinivou úpravou. Zlatý odstín Gold Leaf působí v pestrobarevném prostředí přizpůsobeném dětskému návštěvníkovi přiměřeně výrazně a zároveň pocitově teple.

Přírodní kaučuk

V části expozic je na podlahu použit kaučuk, konkrétně v dokonalé replice luxusního prvorepublikového krejčovského salonu Bárta, který byl do Národního muzea přemístěn z původního prostoru na Národní třídě.

Přečtěte si:  OPTIMAL INTERIER DESIGN, specialista na koberce, tapety, dekorační a potahové látky

Kaučuk má jako přírodní materiál oproti jiným typům hladkých podlahovin spoustu výhod, například odolnost, nenáročnou údržbu a větší pochozí komfort. Kaučuková krytina Kayar od italské společnosti Artigo v modrém odstínu má nenápadný vzor jemných vláken.

Čistící zóna u vstupu

Ve vstupních prostorech u turniketů byla nainstalována čisticí zóna – šedá textilní rohož z polyamidu se vzhledem koberce v potřebné délce několika kroků (pro zvýšení čisticí funkce) je opatřena praktickými náběhovými lištami.

Úpravy podkladu

Podklad ve většině prostor vyžadoval větší zásahy. Bylo nutné eliminovat výškové rozdíly, opravit lokální praskliny, vše vyrovnat nivelační hmotou a finálně zbrousit, a teprve poté bylo možné podlahové krytiny položit.

www.bocagroup.cz

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.