Systém BARLET – od paneláku po kostel

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Stavby u nás jsou pestrou mozaikou a svým stylem vypovídají o době svého vzniku. Můžeme tak vidět architektonický průřez více než poslední tisícovkou let. Když se zaměříme na materiál ochranného pláště všech domů, budeme potřebovat pro každý typ podkladu jinou omítku či fasádní barvu. BARVY A LAKY vyvinuly systém BARLET – komplet řešení pro všechny typy fasád. V nabídce jsou zateplovací systém BAL MINERAL a BAL POLYSTYREN (vhodný pod každý typ omítek a fasádních barev), pastovité omítky, fasádní barvy i speciální nátěry na zakrývání mikrotrhlin nebo hydrofobizační nátěry.

Klasika – zateplené domy

Pro všechny typy zateplených domů, včetně těch panelových, je standardním řešením fasádní systém BARLET AKRYLÁT, nenáročný na aplikaci, za příznivou cenu; funkční ochrana stavby.

Městské domy, zátěžové prostředí a nezelené fasády

Systém BARLET SILIKON zajišťuje extrémně vodoodpudivý a zároveň samočisticí povrch. Řasám, lišejníkům či plísním, ale i klasické špíně velkoměsta se na něm nedaří. Aplikací tohoto typu barvy či omítky aktivně podpoříte rezistenci povrchu vůči nežádoucímu vlivu prostředí a mikroorganismů. Takže – sbohem, zelené fasády! Princip účinku efektu „lotosového květu“ je v kostce takovýto: povrch fasády po aplikaci systému BARLET SILIKON je natolik hydrofobní, že se na něm špína dlouhodobě neudrží. S prvním deštěm se nabalí na kapku vody a skutálí se spolu s ní k zemi. Fasáda tak vydrží déle čistá a reprezentativní.

Historické budovy – hrady a zámky

Většinou architektura z průběhu minulého tisíciletí, zdivo bývá velice silné, kamenné. Tento typ omítek a fasád vyžaduje extrémní prodyšnost a zároveň přilnavost.

Přečtěte si:  Barvy na stavbě: zkušenosti z praxe - 1. díl

Systém BARLET SILIKÁT či VÁPENNÁ BARVA jsou vhodné i pro nátěry minerálních podkladů, jako jsou karbonatované vápenocementové omítky, betony i pórobetony. BARVY A LAKY nabízejí kompletní sortiment, včetně dalších prostředků, jakými jsou neutralizační soli, penetrace, adhezní můstky, zkrátka komplet funkční prvky pro realizaci fasád online na BALSHOP.CZ či v síti prodejen BARVY A LAKY, DROGERIE nebo v partnerských prodejnách RÁJ DROGERIE a BAREVNÝ RÁJ.

www.bal.cz

Share.

About Author

Comments are closed.