KEIM Lignosil®- první silikátová barva na dřevěné povrchy

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Více než dvacet let pracovali vývojáři firmy KEIMFARBEN v rámci výzkumného projektu podporovaného renomovanými ústavy na tom, aby bylo možné přenést úspěšný model silikátové barvy také na dřevo.

S vývojem prvního minerálního kompozitního povlaku pro ochranu dřeva proti vlivům počasí vytvořila firma KEIMFARBEN trvanlivý, hospodárný i estetický systém pro dřevěné podklady. Jedinečné a inovativní vlastnosti vyvinuté barvy potvrdilo udělení evropského patentu pro tento systém i jednotlivé produkty.

Výhody systémů minerálních barev na dřevo:

  • vynikající ochrana před vlhkostí;
  • UV stabilní a absolutně světlostálé;
  • nedostižně trvanlivé a extrémně odolné vůči povětrnostním vlivům;
  • sametově matný povrch, jednoduchá renovace;
  • testováno dle DIN EN 927;
  • nezávisle kontrolováno WKI v Braunschweigu;
  • patentovaný systém a produkty.

Exteriérová silikátová barva na dřevo KEIM LIGNOSIL®-COLOR

KEIM Lignosil®-Color je patentovaná krycí silikátová barva na dřevo pro venkovní nátěry. Ve spojení se základním nátěrem KEIM Lignosil-Base tvoří trvalou ochranu vůči povětrnostním vlivům. Zkoušeno podle DIN EN 927. Nezávisle testován u Fraunhofer WKI (atest č. OT.135-2010).

Silikátová šedá lazurní barva na dřevo KEIM LIGNOSIL®-VERANO

KEIM Lignosil®-Verano je materiál k povrchové úpravě dřeva na bázi silikátu, který od prvního dne simuluje stříbrošedě patinovaný vzhled přírodního dřeva. Díky úmyslnému vynechání ochranné funkce se nátěr během doby stále více přibližuje přirozenému zešednutí. Další nátěry nejsou nutné. KEIM Lignosil®-Verano neobsahuje žádné biocidy ani rozpouštědla. Ošetřené plochy zůstávají otevřené pro difuzi vodní páry.

Přečtěte si:  BARVY Profi 2019/06

Vnitřní silikátová barva na dřevo a dřevěné materiály KEIM LIGNOSIL®-INCO

KEIM Lignosil®-Inco je inovativní vnitřní silikátová barva na dřevo pro lazurní až krycí nátěry dřeva v interiéru. Nevyvíjí zdraví škodlivé emise (atest TÜV), je difuzně otevřená, zachovává přirozené hygroskopické vlastnosti dřeva, a zajišťuje tak přirozené a příjemné klima v místnosti.

www.keim.com

Share.

About Author

Comments are closed.