Remmers TOP Terasový olej – ošetření venkovních dřevěných teras

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

V posledních letech se stalo moderní záležitostí budování dřevěných teras buď ze dřevin původu exotického (teak, bangkirai, douglaska atd.), nebo evropského (modřín, smrk, borovice, akát).

Pro ošetření exotických dřevin je ideální použití ochranného oleje. Většinou jde o kombinaci lněného a dalších přírodních olejů. Do této kategorie patří i Remmers TOP Terasový olej. Jedná se o ošetřující olej, jehož úkolem je chránit dřevinu před vodou a nežádoucím účinkem UV záření, ale zároveň udržovat i houževnatost. Je třeba si uvědomit, že renovační interval, což je doba, po které je nutné provést další nátěr, se pohybuje v řádech měsíců, jelikož se olej působením povětrnostních vlivů rovnoměrně odbourává.

Tuzemské dřeviny je dobré rozdělit do dvou skupin. Do té první patří jehličnaté. Zde je důrazně doporučeno pod olej použít nejprve vhodnou impregnaci – Remmers HK lazurovací krém bezbarvý, jenž ochrání dřevo před hnilobou, plísní, zamodráním a vlhkostí. Následně pak použít TOP Terasový olej v požadované barvě. Bezbarvá varianta není vhodná na plochy vystavené UV záření, jelikož neposkytuje v tomto směru dřevu žádnou ochranu.

Druhou skupinu potom tvoří akát, u kterého je vhodná úprava pouze TOP Terasovým olejem. Impregnaci není třeba použít, protože dřevo akátu obsahuje silice odpuzující škůdce a je odolné vůči hnilobě a plísním.

Terasa vzorového domu, Werder.

Jak renovovat dřevěné terasy

Při opomenutí pravidelné údržby dřevěné terasy jsou produkty Odstraňovač šedi dřeva a Odstraňovač nátěrů dřeva cestou, jak terase navrátit zašlou krásu. Odstraňovač šedi dřeva dokáže zešedlou terasu oživit a odstranit rozpadající se lignin, jenž šedý odstín vytváří. Odstraňovač nátěrů dřeva je určen na odstranění zbytků zvětralých nátěrů a znečištění.

Přečtěte si:  eukula® - ochrana parket a korku. Systémy povrchových úprav dřevěných a korkových podlahovin.

V obou případech je obzvláště doporučeno postupovat dle technických listů a po ošetření nechat dřevo dostatečně proschnout. Poté lze postupovat jako u dřeva nového.

Terasa domečku v korunách stromů, Sorpesee.

www.remmers.cz

Foto: Remmers GmbH

Share.

About Author

Comments are closed.