Moderní design Krakonošovy dílny ve Špindlerově Mlýně

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sjezdovka Hromovka, Krakonošova dílna – jen tato dvě pojmenování stačí, aby byla přesně určena lokalita: Krkonoše, Špindlerův Mlýn. Právě tam, jen sto metrů od Hromovky a pět set metrů od centra města, najdete luxusní horské bydlení ve čtyřhvězdičkových apartmánech pojmenovaných Krakonošova dílna „Woodhouse“.

Designová stavba s šesti moderními apartmány využívá přírodních materiálů, kamene a především dřeva. Dřevo jako vnější plášť stavby vyžaduje v horských podmínkách dokonalé ošetření, k němuž byl firmou TopFinish s.r.o. vybrán materiál Zero Dekosan Imprägnier Lasur HS.

Technický poradce společnosti TopFinish Petr Šeda s ním má již mnoho zkušeností: „Zvolili jsme tuto lazuru vzhledem k mnoha úspěšným realizacím, a to nejen v Krkonoších, ale i v dalších klimaticky náročných podmínkách. Neloupe se a je snadno obnovitelná, vyniká vysokou odolností vůči UV záření. Jedná se o velmi ušlechtilou lazuru, která využívá technologii jemně mletých pigmentů, jež pronikají hluboko do dřeva. Lazura tím zaručuje dokonalý vzhled dřeva a vysokou užitnou hodnotu objektu po velmi dlouhou dobu.“


Ochranná lazura ZERO Dekosan Imprägnier Lasur HS

Ochranná lazura z alkydové olejové pryskyřice k základní hluboké ochraně dřeva a vrchní ochraně před povětrnostními vlivy; netvoří film (neloupe se), s preventivními ochrannými látkami proti dřevokazným houbám (hnilobě dle DIN CEN/TS 839), modrání (dle EN 152) a plísni (dle EN 15457). Produkt k použití dle DIN 68800-1 třídy 2 a 3. Certifikovaný biocidní přípravek v souladu s nařízením (EU) 528/2012. Určena je na všechny rozměrově stálé a určené rozměrově nestálé venkovní dřevěné stavební díly, na okna a venkovní dveře, ale také pro vnitřní stranu do místností. V systému pak k ochraně dřevostaveb (roubenky, sruby nebo obložení), oken, dveří, plotů, dřevěných šindelů a všech podobných stavebních částí s požadavkem na vysokou ochranu a snadnou údržbu. Hluboko impregnuje, lazuruje – perfektně vykresluje léta. Chrání dřevo před modráním, vniknutím vlhkosti a následnou tvorbou dřevokazných hub. Vyznačuje se silnou ochranou proti UV záření, paropropustností a snadným zpracováním.

Přečtěte si:  Materiály ZERO pro nátěry betonu a betonových podlah

www.zerobarvy.cz
www.topfinish.cz
Foto: TopFinish s.r.o.

Share.

About Author

Comments are closed.