BARVY Profi 2020/01

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vážení čtenáři,

klid, štěstí, pohodu, a hlavně hodně zdraví, tak si většinou přejeme do nového roku. Ke zdraví mohou jistou měrou přispět i barvy v interiéru. V uzavřených prostorách budov trávíme stále více času, jejich vnitřní klima je proto mimořádně důležité. Zákazníci primárně stále vybírají barvy převážně na základě barevného odstínu. Je ale stále více těch, kdo přemýšlejí v širších souvislostech a vybírají barvu tak, aby celé vnitřní omítkové souvrství bylo účinné a nejen barevné.

Proto většina výrobců interiérových nátěrů dnes nabízí kromě klasických disperzních barev i výrobky označené jako tzv. barvy pro zdravé bydlení. V rubrice Profi téma představujeme některé z nich i s tím, co „umí“ a jsou schopny uživatelům poskytnout. Zaměřujeme se také na to, co dokáže velmi negativně interiérové klima ovlivnit, a to jsou plísně. V článku Ing. Kateřiny Klánové se podíváme na to, jaké jsou příčiny růstu plísní v interiéru i jaký vliv na lidský organismus mohou mít.

Představíme také škálu protiplísňových nátěrů, které jsou v nabídce jednotlivých výrobců a mohou tento problém nikoli kosmeticky, ale dlouhodobě řešit. Naopak u „barvy roku“ je to nejdůležitější právě její odstín. V Mezinárodním estetickém centru značky Dulux vybrali pro rok 2020 přední designéři, architekti a návrháři z celého světa Mátově šedou a s ní spojenou barevnou paletu, která nejvíce odpovídá aktuálním potřebám a náladě ve společnosti, a výběr vysvětlují: „V dnešním uspěchaném světě hledáme místo, kde můžeme v klidu přemýšlet, setkávat se s přáteli a rodinou, být v těsnějším spojení s okolím i přírodou. Domovům chceme dát lidský dotek – a právě Mátově šedá vyjadřuje tuto touhu nejlépe.“ Pokud by se to povedlo, bude to ten správný vklad do roku 2020 a spolu s ním si můžeme přát už jen to obligátní: štěstí, pohodu, a hlavně zdraví!

Přečtěte si:  Škůdci poškozující dřevo ve stavbách

Jana Komárková, šéfredaktorka


Více se dozvíte v tištěném vydání časopisu BARVY Profi, který si můžete předplatit na 1 rok / 6 vydání za 315 Kč a budete ho pravidelně dostávat do vaší poštovní schránky.

OBJEDNÁNÍ PŘEDPLATNÉHO

  • SMS na číslo: + 420 776 272 149 ve tvaru: název časopisu, jméno, příjmení, ulice, číslo popisné, PSČ, město
  • e-mailem: marketa@iproffi.cz

ČASOPIS V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ

Časopis BARVY Profi můžete číst také v elektronické podobě na svých mobilních zařízeních a počítačích.  Prostřednictvím Alza Media si můžete zakoupit jednotlivé číslo či objednat půlroční nebo roční předplatné.  Aktuální vydání je po zaplacení k dispozici ihned ke čtení.

Koupit elektronickou verzi BARVY Profi

Share.

About Author

Comments are closed.